Radiu 104 Savuna Sound

emitente radiu ligure
SV
Questa pagina a l'è scrita in savuneize

Radiu 104 Savuna Sound (cunusciua ascì cumme Sv Sound, in italian Radio 104 Savona Sound) l'è ina radiu lucale ligure c'a trasmette da Sann-a in tütta a pruvinsa.

Descriçioin

"Like it" (te piaxe) mottu de a radiu.

L'è in emitènte generalista c'a manda in unda muxica d'ancheü e di anni passai, a se tröva in ta settima pusisiun fra e radiu liguri ciù ascultæ (0,56%).[1] A l'è ascì a segunda radiu savuneize pe impurtansa doppu Onda Ligure.

Stoia

(IT)

«Qui Radio Savona Libera 104 MHz, prove tecniche di trasmissione»

(LIJ)

«"Chi Radiu Savuna Libea, pröve tecniche de trasmisciun"»

(Primmu messaggiu mandau in unda da a radio)

1975-2018

Nasce in tu 1975 cu u nomme de Radiu Savuna Libea (Radio Savona Libera), grassie a Sandro Salvatore, Alfonso Amodio, Roberto Mortillaro e a Massimo Botta, a partì da u riun Furnaxi de Sann-a cun de pröve de trasmisiun. Pe questu a l'e ritegnüa a primma radiu privà de tütta a regiun. A i inissi a manda in unda sport (cun e primme radiucronache de ballùn) e tanta muxica.

In tu avrì du 1976 cangia nomme in "Radio Savona Sound" e a furma 'na cuperativa, a se sposta in te ina gexa in te altüe surva a citæ. De chi cumensa a mandà in unda anche dediche, trasmisiui dialettali (cumme quelle du Claudin du Giabbe) e rübriche muxicali. Da lì a l'è cumensà a cresce e in ti anni 80 a riva a esse a radiu ciü sentìa da pruvinsa: se espande e catta növe frequense rispettu a i uriginari 104 MHz in FM.[2]

Da u 2018

A partì da u 2018 Sv Sound a l'entra in crisi e a cuperativa tenta de vendila: dapprimma se fa avanti Promomedia (Unda Ligure), ma a tratasiun a nu va in portu, passa cuscì in man in tu 2019 a Marco Fiore c'u entra cun u 51% de e quote sucietarie e cangia nomme a l'emitènte c'a divènta Radio 104 SV Sound, rinuvandula, questu cangiu de propietæ pruvuca ascì l'aluntanamèntu vuluntariu de i cunduturi storici da a stasiun: questu cumporta poi in abbassamentu di asculti.[3][4]

Nòtte

  1. (IT) L'Astorri Comunication Radio, in sce astorri.it. URL consultòu o 31 zenâ 2023.
  2. (IT) Radio Savona Sound (già Radio Savona Libera), in sce storiaradiotv.wordpress.com. URL consultòu o 31 zenâ 2023.
  3. (IT) Radio locali liguri: a Radio Savona Sound la nuova proprietà provoca un terremoto, se ne vanno le voci storiche; intanto Radio-103 passa a Onda Ligure, in sce newslinet.com, 28 frevâ 2019. URL consultòu o 31 zenâ 2023.
  4. (IT) Sara Erriu, Radio 104 Savona Sound: è partita la nuova concezione di radio che unisce tradizione e innovazione, in sce ivg.it, 11 màrso 2019.

Culegamenti estèrni